Over ons

Frisk = Vers op zijn Deens

Frisk aan het Spaarne: een plek aan het Spaarne voor jong en oud, Haarlemmers, buurtbewoners en werknomaden. Of je nu komt om de dag te starten met verse koffie, een lunch, genieten van het uitzicht, heerlijk dineren, om te borrelen of te werken: op iedere moment van de dag is het fijn bij Frisk.

Eten & drinken

De kookstijl is gebaseerd op de Nordic Kitchen: simpel, puur, vers, gezond, authentiek, groen en seizoen. Een keuken waarin verse lokale groenten een belangrijke rol spelen. De smaak licht en smakelijk. De presentatie is eenvoudig. Het uitgangspunt voor de keuken is: eerlijk gebruik van de bronnen die we tot onze beschikking hebben om verspilling tegen te gaan. Natuurlijk nooit ten koste van de smaak.

Het historische pand staat prominent aan het Spaarne. Vanuit binnen heb je door de grote karakteristieke ramen prachtig uitzicht over het water. Met mooi weer een groot terras met op de achtergrond de molen Adriaan en de Bavo. Bij Frisk kun je met je boot aanleggen, uitstappen of als je wil dan serveren wij eten op je boot.

Voor Haarlem

Bij Frisk aan het Spaarne staat ontmoeten centraal. Een plek waar het op ieder moment fijn is om te zijn. Voor de buurt, bedrijven en de rest van Haarlem. Frisk is een grote zaak en kan hierdoor verschillende functies bieden: een café, restaurant, werk & vergaderplek. Een plek om je te laten inspireren door vrienden, de omgeving en het uitzicht.

Maatschappelijk verantwoord

Alles begint bij een respectvolle omgang met de natuur en eerlijk gebruik van de bronnen die ons ter beschikking staan. Als horeca zaak is Frisk in de gelegenheid om een voortrekkersrol te nemen. Het verschil te kunnen maken. Bewustwording dat het eenvoudig is om zorgvuldig om kunnen gaan met onze gewassen om voedselverspilling te voorkomen. Hoe eenvoudig het is om te recyclen en afval te scheiden. Het hergebruik van zoveel mogelijk materialen van het vorige restaurant. Voor de nieuwe inrichting wordt op een stijlvolle manier gebruik gemaakt van restproducten.

Met MAAK

Frisk is gecreëerd door makers. Een samenwerking met de makers van MAAK en een ontwerp van Juan Nibbelink en Merel Janssen. Samen keuzes durven maken en op zoek om zoveel mogelijk elementen van het oude interieur her te gebruiken op een slimme manier.

De broers David & Rick van Veldtwerk hebben voor onze bar ontworpen en gebouwd. Met als inspiratie: Sami Art. Het ontwerp en de realisatie van onze binnenveranda komt van de mannen van Van STUK. En Snijmeesters hebben prachtige lampen boven onze enorme tafel opgehangen. De 5 meter lange tafel een ontwerp van Juan Nibbelink en gemaakt door Peter van werkterrein.com