Op pad rond Frisk

Frisk aan het Spaarne is een prachtig begin van verschillende routes door de omgeving. Te voet, op de fiets of over het water: er is voor ieder wat wils. Na een actieve dag plof je gewoon weer neer op ons terras om te genieten van onze Scandinavische specialiteiten.

Wandelingen

De wandeling “Industrie en handel aan het Spaarne” dompelt je onder in het industrieel erfgoed en Het Spaarne. Het Spaarne bestaat al ruim 4000 jaar en was van oorsprong een rivier. In de 12de en 13de eeuw werd de rivier in de binnenstad vernauwd en diende als belangrijke waterverbinding voor het transport van goederen (ook de cacaobonen voor Droste!). Geleidelijk aan vestigden zich vervolgens scheepswerven, bierbrouwerijen en andere ondernemers aan het Spaarne. Deze wandelroute is een rondje en kan je op verschillende plekken starten, ook bij Frisk aan het Spaarne. Meer informatie vind je op de site van Oneindig Noord-Holland.

naar de site »

Fietstochten

Het échte Haarlem ontdek je op de fiets. In de omgeving zijn een aantal mooie fietstochten te maken. De Industrieel Erfgoedroute neemt je mee langs alles dat de industriële revolutie heeft voortgebracht voor de dagelijkse arbeid. Fabrieksgebouwen, bruggen, sluizen… Van de culturele binnenstad van Haarlem tot het kustgebied van IJmuiden. Onderweg kom je natuurlijk ook langs de oude Drostefabriek. De fietsroute langs het industrieel erfgoed van Toeristische routes Metropool Amsterdam is hier te vinden.

Bootverhuur

Bijzonder aan Frisk is natuurlijk de ligging direct aan het Spaarne. Leg je bootje hier aan en je stapt meteen het terras op. Wil je een bootje huren? Dat kan bijvoorbeeld met Sloep Delen. Daar huur je eenvoudig een sloep waarmee je zelf door de Haarlemse grachten kan varen. Ook bij Club Spaarne kan je een boot huren om zelf in te varen. Op hun website staan twee mooie routes door Haarlem. Met beide routes kom je ook langs Frisk aan het Spaarne.

naar de site »

FRISK OP INSTAGRAM