ALLEEN DEZE ZOMER NOG FRISK AAN HET SPAARNE

 

Kom de komende maanden nog genieten van de prachtige plek aan het Spaarne. Het kan alleen deze maand nog.

Je leest het goed. Op 30 augustus 2020 sluit Frisk aan het Spaarne haar deuren.

 

De laatste dag van Frisk.

Zondag 30 augustus is een bijzondere dag:  En dat gaan wij vieren. Het liefst samen met jou. Hoe gaat het is zijn werk:

Tot 15.30 is het een dag als altijd bij Frisk: ontbijten en|of lunchen op de mooiste plek aan het Spaarne.

Vanaf 16.00 uur gaat de borrel aan met DJ Lex en onze eigen JAYA komt zingen om 18.00 uur

Vanaf 17.00 – 20.00 uur  serveren wij allerlei heerlijke Frisk happen. Wil je lekker komen eten dan koop je vooraf een frisk  food kaartje. Dat kan aan de bar bij Frisk of handig online.

Voor volwassen € 20,- en voor kids € 7.50

 

Het verhaal:

Eind 2019 werden wij – de eigenaren Frank & Merel – gebeld door de voormalige pandeigenaar met de mededeling dat hij het pand wilde verkopen. Na dat telefoontje brak er voor ons een hele interessante periode aan. Het ging goed met Frisk: geweldig plek, een vast & goed team, fijne gasten en steeds meer Haarlemmers die ons ontdekten. Maar precies ook op een moment zaten wij midden in de werving om een vast paviljoen te kunnen bouwen voor het Veerkwartier aan de Veerplas. Het Veerkwartier: onze plek in de natuur aan de rand van Haarlem. Als wij de werving voor de Veerplas zouden winnen betekende dat ook een eigen pand om in te investeren. Keuzes maken.

Maar wat te doen met het pand van Frisk? Als wij zelf niet het pand gaan kopen, wie dan wel?  En wat gaat hij of zij er dan mee doen? We hadden nog 2,5 jaar huurrechten, maar wat daarna? Gooit de nieuwe pand eigenaar ons er dan uit onder het mom van recht van eigen gebruik? Of wordt de huur dusdanig hoog dat het onbetaalbaar wordt?

Het geloof in de locatie, in het pand en vooral in onze mensen. Een geweldige plek voor Haarlem en de buurt. Het succes van de afgelopen 2,5 jaar en de geplande groei in 2020 (dat liep uiteindelijk wel even anders door Corona) met steeds meer blije gasten & bekendheid. Wetende dat al ons harde werk over 2,5 jaar een ander zou kunnen toekomen. Het verstand heeft het uiteindelijk gewonnen van de emotie. Wij kenden iemand die het pand heel graag wilde kopen. Betrouwbaar en al jaren (terecht) verliefd op de plek & de ruimte. Helaas komt er geen horeca terug, maar prachtig zal het worden. Het pand heeft dus officieel een nieuwe eigenaar en krijgt een nieuwe bestemming.

Wij zijn enorm trots op ons vaste team van Frisk: Dionne, Richard, Tessa, Bart ,Bas, Yael, Jay, Luna, Bassam, Mascha, Nancy, Patricia, Michelle, Lino & Julie. Wij zijn zo dankbaar dat bijna iedereen tot eind augustus blijft om er een feestje van te maken deze zomer. Met een beetje pijn in ons hart, maar vooral trots hebben we heel veel zin in de laatste 3 maanden in van Frisk. Nog één zomer Frisk aan het Spaarne. Met veel gezelligheid in een prachtige zaak met geweldige mensen, heerlijke koffie, fijne wijn, kaneelbollen, hotdogs, clubsandwiches en een fantastisch terras met uitzicht over het mooie Spaarne.

Vanaf september gaan wij ons volledig focussen op de ontwikkeling van Het nieuwe Veerkwartier. Want er is ook goed nieuws: in 2021 komt er een vast paviljoen aan de Veerplas. Het Veerkwartier blijft en we nemen Frisk een beetje mee naar de Veerplas.

Frisk aan het Spaarne is nog de hele zomer open tot en met zondag 30 augustus 2020.
Samen met jullie maken we er nog iets moois van.

Lieve groet, Merel & Frank

Frisk aan het Spaarne & Het Veerkwartier

Heb je vragen stuur ons ajb een mail. Speculeren is zo zonde van je tijd.

 

 

FRISK OP INSTAGRAM